Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا رضا حیدری روز دوشنبه در نشست بررسی پروژه باستان شناسی سد کانی سیب در ارومیه افزود: بسیاری از یافته های محققان در این مکان بسیار ارزشمند بوده و اطلاعات جدیدی را در زمینه باستان شناسی و تاریخ منطقه در اختیار کاوشگران قرار داده است.
وی اضافه کرد: هدف از این عملیات باستان شناسی شناسایی و صیانت از آثار و تپه های باستانی و تاریخی است که احتمال و شناسایی آنها در منطقه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: جهت رسیدن به نتایج نهایی در این پروژه باید دقت و تحقیقات بیشتری انجام شود و عملیات پژوهش برای چندین فصل دیگر در این منطقه ادامه یابد.
بهروز عمرانی، سرپرست پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این نشست بیان کرد: سعی پژوهشگاه بر این است که بر اساس یافته های تاریخی گام بردارد زیرا بدون اطلاعات علمی و باستان شناسی هیچ یافته ای ثبت و ماندگار نمی شود.
وی اضافه کرد: اتمام عملیات باستان شناسی پس از فصل های آینده منجر به تهیه جدول گاه نگاری خواهد شد و در شمال غرب کشور بی نظیر خواهد بود.
به گزارش ایرنا عملیات باستان شناسی سد کانی سیب چند سال قبل برنامه ریزی شد و در سال 1395 به مرحله اجرا درآمد؛ این تحقیقات با حمایت های پژوهشگاه میراث فرهنگی و همچنین حمایت های مسوولان استان و شهرستان پیرانشهر انجام شد.
بر اساس گفته های مسوولان میراث فرهنگی استان اطلاع رسانی نتایج پژوهشی گروه ها به زودی در دسترس عمومی قرار می گیرد و نتایج و یافته های شایسته این تحقیقات برای مجامع علمی و بین المللی حائز اهمیت است.
در فصل اول این تحقیقات 30 محوطه باستان شناسی شامل قلعه های تاریخی، محوطه های باستانی، تپه های باستانی و قبرستان های تاریخی شناسایی شده بود.
روستای کانی سیب از توابع منگور غربی پیرانشهر است؛ تپه باستانی کانی سیب در جوار رودخانه زاب کوچک در جاده پیرانشهر به سردشت قرار گرفته و با وسعت یک هکتار به شماره 23485 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
7125/3072
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب باستان شناسی باستانی جدول درآمد صنایع دستی و گردشگری جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۹۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید شاهرخی با بیان اینکه امروز مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان وارد شد گفت: این اشیا به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی، افزود: بخشی از اشیا این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیای مجموعه انتقالی، حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

شاهرخی، افزود: قدمت تعدادی از این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از آن بر می‌گردد که متعلق به تپه گاو کشی در اسفندقه جیرفت بوده و در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است.

کد خبر 6095625

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • محرومیت زدایی از ماموریت‌های گروه‌های جهادی برای کمک به مردم
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور